Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Färdigköpt i Kristianstad för Steen & Ström

Publicerad: 31 Augusti 2011, 22:00

Färdigköpt i Kristianstad för Steen & Ström Steen & Ström, har köpt fastigheten Kristianstad 4:43 av McDonalds samt köper fastigheten Kristianstad 4:44 av Brinova. Tillsammans med det tidigare köpet av Domusfastigheten under våren äger nu Steen & Ström alla de fastigheter som är nödvändiga för att genomföra projektet för Östra Centrum…


Källa: Pressmeddelande Steen & Ström

Färdigköpt i Kristianstad för Steen & Ström

Steen & Ström, har köpt fastigheten Kristianstad 4:43 av McDonalds samt köper fastigheten Kristianstad 4:44 av Brinova. Tillsammans med det tidigare köpet av Domusfastigheten under våren äger nu Steen & Ström alla de fastigheter som är nödvändiga för att genomföra projektet för Östra Centrum.

Arbetet med nya Östra Centrum är i full gång avseende uthyrning av lokaler samt planering inför byggstart vilken är beräknad till hösten 2012. Samtidigt pågår diskussioner med kommunen om det framtida exploateringsavtalet som skall godkännas av Steen & Ströms styrelse samt Kristianstads kommunfullmäktige.

– Vi är nöjda med att nu ha kontroll över alla fastigheterna som berörs av projektet vilket underlättar i arbetet och planeringen för Östra Centrum. Planeringen går nu vidare och det är glädjande att intresset på marknaden är så stort för vårt nya centrum, säger Erik Lennhammar, Development Director på Steen & Ström.

I planerna ligger att under hösten 2012 sätta spaden i marken för den första etappen i den norra delen av kvarteret. Medan den byggs kommer den södra delen, på nuvarande Resecentrum, att fungera som tillfällig parkeringsplats. När den första delen med butiker och parkeringshus står klar preliminärt under hösten 2013, inleds bygget av nästa etapp i söder.

Projekt Östra Centrum omfattar totalt ca 62 000 kvadratmeter. Investeringen beräknas till drygt en miljard kronor.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.