Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Får order på 1,5 miljarder i Kalmar

Publicerad: 19 januari 2016, 08:20

Utbyggnaden av Linnéuniversitetet. Bild: Tengbom.

Skanska ska genom två olika kontrakt med Linnéuniversitetet i Kalmar bygga totalt 65 000 kvadratmeter i sex nya hus. Ordervärdet uppgår till totalt 1,5 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

LinnéuniversitetetKalmarSkanska

Ett byggentreprenadkontrakt, inom ramen för ett tioårigt hyresavtal, är värt cirka en miljard kronor med Linnéuniversitetet i Kalmar. Bolaget kommer där att utveckla och bygga tre nya huskroppar med en total yta om 43 000 kvadratmeter.

Dessutom har bolaget fått i uppdrag att bygga om och till ytterligare lokaler på universitetsområdet, med ett ordervärde om cirka 500 miljoner kronor.

Det andra kontraktet innebär om- och tillbyggnad av tre hus, upp till sex våningar höga, på västra delen av universitetsområdet med en ungefärlig yta på 22 000 kvadratmeter. Här ska primärt lärosalar, aulor och kontor inrymmas.

Målsättningen är att såväl om- och tillbyggnad som nyproduktion ska kunna miljöcertifieras enligt LEED.

Byggstart är planerad till februari 2016 och arbetena ska vara färdiga till sommaren 2019 för den västra delen och till sommaren 2020 för de nyproducerade husen på den östra delen av universitetsområdet.

Redaktionen

Källa: Skanska

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.