Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Får markanvisning vid Slussen

Publicerad: 15 juni 2018, 12:24

Foto: Foster+Partners.

Atrium Ljungberg har tecknat markanvisningsavtal med Stockholms stad omfattande cirka 6 000 kvadratmeter vid Slussen i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Atrium LjungbergSlussen

Markanvisningsavtalet avser del av fastigheterna Södre Torn 1 och Södermalm 7:87 vid Slussen, i direkt anslutning till Södermalms torg och kajen ned mot Gamla stan. Avtalet innebär att Atrium Ljungberg under två års tid har en option att ensam förhandla med Stockholms stad om exploateringsavtal med tomträttsupplåtelse.

Ambitionen är att skapa en mötesplats för mat och kultur med invigning senast 2025.

– Med markanvisningsavtalet vid Mälarterrassen kan vi skapa ett riktigt bra sammanhang på Södermalm, där olika verksamheter stärker och utvecklar varandra, säger Linus Kjellberg, affärsutvecklingschef på Atrium Ljungberg, i ett pressmeddelande.

Atrium Ljungberg äger sedan tidigare Glashuset och Sjömansinstitutet på Stadsgårdskajen vid Slussen. Bolaget har också en markanvisning för en byggrätt om 18 000 kvadratmeter på Stadsgårdskajen.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Atrium LjungbergSlussen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.