Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Fair Value ska bli tydligare

Publicerad: 6 mars 2014, 11:15

Hur Fair value ska tolkas har skapat en del problem mellan värderare och revisorer. Nu vill IVSC och IFRS Foundation skapa ordning och reda genom att inleda ett samarbete kring ett gemensamt och enhetligt sätt att mäta Fair Value. Ett välkommet initiativ tycker både P-O Skoog och Bo Nordlund.


Ämnen i artikeln:

Bo NordlundIFRS

IFRS Foundation och International Valuation Standards Council (IVSC) berättar i dag om ett nytt samarbete kring International Financial Reporting Standards (IFRS) och International Valuation Standards (IVS).

– Fair Value inom finansiell rapportering är ett utmanande område. Vi har redan gjort framsteg, men för att säkra att Fair Value mäts på ett konsekvent sätt så har vi sett behovet av att interagera och utbyta information med, bland andra, IVSC som delar vårt intresse inom detta område, skriver Michel Prada, styrelseordförande IFRS Foundation, i ett pressmeddelande

Inom både IFRS och IVS finns det underlag för hur Fair Value ska mätas. Målet med detta samarbete är att se till att bägge organisationerna tillsammans skapar tydligare riktlinjer för standarder och guider, för att mäta Fair Value, som stödjer rapporteringen enligt IFRS.

– Den brist på konsekvens som funnits mellan hur IFRS respektive IVS lagt in i begreppet Fair Value har skapat onödiga missförstånd och viss förvirring. Fastighetsvärderare respektive redovisningsekonomer kommer framöver att utgå från samma värdebegrepp vilket är mycket bra, säger P-O Skoog från SFF/Samhällbyggarna.

– Vi välkomnar detta steg till samarbete och samsyn mellan två viktiga internationella organisationer när det gäller värderingsfrågor. Detta blir ett viktigt steg på vägen mot minskad osäkerhet och ökad samsyn mellan olika disciplinerna värderar- och redovisningsprofessionerna, säger Tekn dr. Bo Nordlund som är värderings- och redovisningsspecialist verksam på KTH och i BREC AB

Mattias Fröjd

Ämnen i artikeln:

Bo NordlundIFRS

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.