Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Fabeges nya vd presenteras senast 2 april

Publicerad: 7 februari 2019, 11:01

Illustration: Petter Furå.

Det har gått nästan två månader sedan nyheten slog ned som en bomb i branschen att Fabeges ytterst framgångsrike vd Christian Hermelin lämnar bolaget under 2019.


Det har gått nästan två månader sedan nyheten slog ned som en bomb i branschen att Fabeges ytterst framgångsrike vd Christian Hermelin lämnar bolaget under 2019. Rekryteringsprocessen pågår och leds av Fabeges styrelseordförande Jan Litborn som tog över i samband med fjolårets stämma.

Fabege är ett av svensk fastighetsbransch kanske viktigaste bolag och intresset för rekryteringsprocessen är därför stort. Frågan är också när en ny vd tillträder och enligt uppgifter kommer en ny vd att presenteras innan bolagets årsstämma, som går av stapeln 2 april. Det innebär dock knappast att vederbörande tillträder direkt.

Vem blir det då? Något svar på den frågan har vi inte men ska man tro rykten på marknaden ligger Platzers vd P-G Persson bra till. Han har en lång och gedigen erfarenhet från vd-arbete i börsnoterad miljö och känner dessutom väl till Paulsson-sfären, där Platzer inkluderades framtill oktober 2017 då man valde att sälja den största delen av sitt innehav till Länsföräkringar Skaraborg.

Facit har vi senast 2 april.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.