Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Fabege investerar 1,1 miljarder i Haga Norra

Publicerad: 29 september 2017, 12:19

Fabege tecknar avtal med Bilia vilket innebär att Fabege nu kan påbörja utvecklingen av stadsdelen Haga Norra med 900 lägenheter och 70 000 kvadratmeter kommersiella ytor som redan planlagts.


Ämnen i artikeln:

Fabege Fastigheter

Fabege tecknar avtal med Bilia vilket innebär att Fabege nu kan påbörja utvecklingen av stadsdelen Haga Norra med 900 lägenheter och 70 000 kvadratmeter kommersiella ytor som redan planlagts.

Bilia som har befunnit sig i området sedan 1968 blir kvar, men nu med en helt ny anläggning. Det gröna hyresavtalet med Bilia är på 20 år och har en årshyra på 57 miljoner. Fabeges investering beräknas uppgår till cirka 1,1 miljarder inklusive ett evakuerings- och investeringsbidrag till Bilia. Det nya kontoret och anläggningen beräknas stå klar 2020 och innebär att Bilia lämnar sitt kontor hos Fabege på Dalvägen i Arenastaden. Den totala nettouthyrningseffekten för Fabege uppgår till 30 miljoner.

-Vi är mycket glada över den lösning vi har hittat tillsammans med Bilia där de blir kvar i ett läge som blivit alltmer attraktivt med åren tack vare närheten till både Arenastaden, Hagaparken och den utbyggda kollektivtrafiken vid Solna station, samtidigt som de nu hamnar i en helt ny och levande stadsdel med både boende och företagande, säger Klaus Hansen Vikström, vice vd på Fabege, i ett pressmeddelande.

Den planerade utvecklingen av Haga Norra innehåller bland annat sex bostadskvarter och två kontorsbyggnader. Fabege har inte för avsikt att utveckla bostäderna själva utan kommer att söka bostadsexploatörer som även vill vara med och utveckla stadsrummet.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Fabege Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.