Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag20.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Exporeal: Intelligent urbanisering

Publicerad: 7 Oktober 2015, 13:04

Under Exporeal lanserade man ett nytt forum under namnet Intelligent Urbanisering. Fastighetsnytt passade på att ställa två frågor till den brittiske storstadsexperten Greg Clark som modererade seminarierna.


Ämnen i artikeln:

Greg Clark

Vad är Intelligent urbanisering för dig?
För det första gäller det att inse att urbanisering sker och sedan ställa frågan hur man kan använda bra ledarskap, intelligenta invånare och teknologiska plattformar för att skapa de bästa förutsättningarna för staden i form av valmöjligheter och livskvalité, effektiv användning av transporter, infrastruktur och energianvändning. Detta för att skapa en stad som är interaktiv med sina invånare, så att staden och invånarna är i en konstant dialog med varandra. Det är intelligent urbanisering för mig.

Vilken roll spelar teknologi i urbaniseringen?
Teknologi och urbanisering arbetar ihop, teknologi tillåter företag, människor och de styrande i staden att optimera urbana ytor och interaktion. Teknologi gör städer rikare, mer diversifierade och tillgängliga. Teknologi är inte en sektor utan något som möjliggör saker. Det förändrar vårt sätt att köpa och sälja, transportera saker och producera saker med mera.

Mattias Fröjd

Ämnen i artikeln:

Greg Clark

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.