Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

EU vill underlätta för små företag att få lån

Publicerad: 7 December 2011, 23:00

EU vill underlätta för små företag att få lån EU-kommissionen lägger fram en strategi för att främja bättre tillgång till finansiering för små och medelstora företag. Bakgrunden är att skuldkrisen i Europa minskat tillgången på krediter för målgruppen. En europeisk riskkapitalfond ingår i lösningen…


Källa: EU-kommissionen

EU vill underlätta för små företag att få lån

EU-kommissionen lägger fram en strategi för att främja bättre tillgång till finansiering för små och medelstora företag. Bakgrunden är att skuldkrisen i Europa minskat tillgången på krediter för målgruppen. En europeisk riskkapitalfond ingår i lösningen.

Tillgången till finansiering är av största vikt för att de små och medelstora företagens konkurrenskraft och tillväxtpotential ska kunna förbättras menar kommissionen. Mot bakgrund av den rådande krisen, som kännetecknas av minskad utlåning till realekonomin, blir det allt svårare för sådana företag att få tillgång till lån. Därför lägger EU-kommissionen fram en strategi för att främja bättre tillgång till finansiering för små och medelstora företag med en handlingsplan för EU, som omfattar ökat ekonomiskt stöd från EU:s budget och Europeiska investeringsbanken och ett förslag till förordning om enhetliga regler för marknadsföring av riskkapitalfonder.

Den nya förordningen kommer att göra det enklare för riskkapitalinvesterare att anskaffa kapital i hela Europa till förmån för nystartade företag. Metoden är enkel – när väl ett antal krav är uppfyllda kan alla kvalificerade fondförvaltare anskaffa kapital i hela EU under beteckningen ”Europeisk riskkapitalfond”. De kommer inte längre att behöva uppfylla komplicerade krav, som är olika i alla medlemsstater. Genom att en enda regelbok införs är tanken att riskkapitalfonderna kommer att kunna locka fler kapitalåtaganden och växa.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.