Måndag03.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

EU_Utbildning

Publicerad: 3 December 2009, 23:00

Sverige i topp när det gäller satsningar på utbildning En rapport som EU-kommissionen presenterar visar att Sverige, näst efter Danmark, är det land i Europa som lägger mest pengar på utbildning. Nästan sju procent av Sveriges BNP går till utbildning…


Källa: EU-kommissionens nyhetsbrev EU Direkt

Sverige i topp när det gäller satsningar på utbildning

En rapport som EU-kommissionen presenterar visar att Sverige, näst efter Danmark, är det land i Europa som lägger mest pengar på utbildning. Nästan sju procent av Sveriges BNP går till utbildning.

EU-kommissionen har undersökt hur medlemsländerna lever upp till unionens strategiska målsättningar för utbildningssektorn. Sverige visar sig prestera över EU-genomsnittet på alla områden som ingår i målsättningarna för 2010, men de svenska prestationerna är inte enbart positiva. Läskunskaperna bland 15-åringar minskade till exempel mellan 2000 och 2006. Även antalet unga som hoppar av skolan tidigt har ökat sedan 2000.

De huvudsakliga slutsatserna av rapporten är att generella framsteg gjorts, men att de flesta förbättringar går för långsamt för att hinna nå upp till 2010 års målsättningar. Slutsatserna pekar även på betydelsen av fortsatta reformer och ekonomiska investeringar i utbildning, framförallt nu i tider av ekonomisk nedgång.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.