Tisdag14.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

EU-kommissionen reviderar upp tillväxtprognos

Publicerad: 15 September 2010, 22:00

EU-kommissionen reviderar upp tillväxtprognos Den ekonomiska återhämtningen i EU har tagit fart. För hela 2010 beräknas den reala BNP-tillväxten nu bli 1,8 procent i EU och 1,7 procent i euroområdet. Det innebär en klart högre siffra än i tidigare prognos. Det framgår av EU-kommissionens senaste prognos…


Källa: EU-kommissionen

EU-kommissionen reviderar upp tillväxtprognos

Den ekonomiska återhämtningen i EU har tagit fart. För hela 2010 beräknas den reala BNP-tillväxten nu bli 1,8 procent i EU och 1,7 procent i euroområdet. Det innebär en klart högre siffra än i tidigare prognos. Det framgår av EU-kommissionens senaste prognos.

BNP-tillväxten under andra kvartalet 2010 var särskilt kraftig med större tyngdpunkt på inhemsk efterfrågan än förväntat. Även om den ekonomiska aktiviteten fortfarande förväntas dämpas under det andra halvåret ser kvartalssiffrorna ut att bli något bättre än i vårprognosen beroende på viss spridningseffekt från andra kvartalet.

Återhämtningen är dock bräcklig. Det råder fortfarande stor osäkerhet och utvecklingen i medlemsländerna är ojämn. Kommissionens inflationsprognos för 2010 är i stort oförändrad sedan våren med 1,8 procent för EU och 1,4 procent i euroområdet.

Kommissionen ger ut fyra ekonomiska prognoser per år, en höst- och en vårprognos samt en i februari och en i september. I den senaste prognosen redovisas enbart siffror för de sju största ekonomierna i EU: Frankrike, Tyskland, Italien, Nederländerna, Polen, Spanien och Storbritannien. Tillsammans står länderna för 80 procent av EU:s BNP.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.