Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Ett Manhattan i Öresund?

Publicerad: 15 september 2016, 10:14

OBS bilden är ett montage.

Kommer det att skapas en mangjord ö mitt emellan Malmö och Köpenhamn som kommer att utgöra ett finans- och affärscentrum av internationella mått?


Ämnen i artikeln:

Öresund

En fråga som Fastighetsnytt ibland ställer när vi träffar folk ifrån Malmö eller Köpenhamn är huruvida man tror att de två städerna kommer att växa ihop någon gång i framtiden, på en tidshorisont om säg, 250 år. Meningarna går isär och även de flesta ser en allt mer integrerad region så pekar många på det faktum att det fortfarande rör sig om två olika länder och att så kommer det förmodligen att förbli.

Ett potentiellt scenario som en veritabel tungviktare i den lokala fastighetsbranschen har nämnt är att det kan uppstå ett Manhattan i Östersund. En mangjord ö mitt emellan Malmö och Köpenhamn som kommer att utgöra ett finans- och affärscentrum av internationella mått och som kommer att binda ihop de två städerna till en helhet.

Sannolikt kommer ingen av oss som går på denna jord nu att få uppleva det och sannolikt kommer en hel del strukturreformer att behöva äga rum innan men det är en kittlande tanke.

Ämnen i artikeln:

Öresund

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.