Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Ett av Eskilstunas vackraste hus får nytt innehåll

Publicerad: 13 november 2011, 23:00

Ett av Eskilstunas vackraste hus får nytt innehåll
Nu ska det bli liv igen i ett av Eskilstunas vackraste hus efter en lång törnrosasömn. Det handlar om det gamla telegrafhuset på Fristadstorgets norra sida i Eskilstuna centrum…


Ett av Eskilstunas vackraste hus får nytt innehåll

Nu ska det bli liv igen i ett av Eskilstunas vackraste hus efter en lång törnrosasömn. Det handlar om det gamla telegrafhuset på Fristadstorgets norra sida i Eskilstuna centrum.

Byggnaden är i tre plan och uppfördes 1915 i en nationalromantisk stil med arkitekten Aron Johansson (1860-1936) som arkitekt.

Det är fastighetens ägare, Bergsporten AB med bas i Sigtuna, som är på väg att skapa kontorslokaler i huset. Det handlar om en satsning på 20 miljoner kronor.

Stefan Holm, Bergsportens ägare, säger i en kommentar till Eskilstuna-Kuriren att man kan erbjuda upp till 2500 kvadratmeter kontorsyta och att hyresgästerns ska få möjlighet att påverka utformningen av lokalytorna. Dessa får ytor på mellan 160 och 2000 kvadratmeter.

En mycket omfattande sanering av husets innandöme har krävts efter Telias tidigare verksamhet i byggnaden. Det handlar bland annat om asbest- och blysanering och 50 ton kablar som avlägsnats. Luftkonditionering finns numera i hela fastigheten.

Inflyttning för hyresgästerna beräknas till sommaren 2012.

Peter Lorin

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News