Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag28.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

EPRA News augusti 2010

Publicerad: 12 Augusti 2010, 22:00

”Norra Europa bra val för investerare” Det blir ingen dubbel nedgång i ekonomin och norra Europa kommer att ge investerarna valuta för pengarna. Det menar den brittiske ekonomen Anatole Kaletsky i en analys för EPRA:s räkning…


Källa: EPRA News augusti 2010

”Norra Europa bra val för investerare”

Det blir ingen dubbel nedgång i ekonomin och norra Europa kommer att ge investerarna valuta för pengarna. Det menar den brittiske ekonomen Anatole Kaletsky i en analys för EPRA:s räkning.

I sitt senaste nyhetsbrev redovisar EPRA, som är de noterade europeiska fastighetsbolagens organisation, några kärnpunkter i ett tal som Anatole Kaletsky ska hålla i samband med en av organisationens konferenser.  En av kärnpunkterna är att norra Europa och Tyskland, ”till slut”, kommer att visa sig vara ett bra val för fastighetsinvesterare.

Ekonomiskt svagare länder kommer enligt Anatole Kaletsky att känna av offentliga neddragningar och svagare efterfrågan på konsumentmarknaden. Framöver blir det avgörande huruvida de svagare länderna i Europa kommer att kunna föra en politik som innebär att de håller sig till långsiktiga stabilitetsplaner. Det europeiska stödpaketet i maj, som han menar förhindrade ett haveri för euron, kommer enligt Anatole Kaletsky bara att ha effekt i två tre år. I längden behövs stabilare europeiska strukturer för kollektiva lån och hantering av skatt.

Vidare är den brittiske ekonomen övertygad om att de låga räntorna kommer att bestå länge och han tror att finansiering via kapitalmarknaden kommer att bli mer attraktiv för investerare än finansiering via banker. En förklaring är att bankernas utlåning kommer att begränsas av nya regleringar.

Daniel Bergstrand

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.