Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Enighet nådd om samarbete över sundet

Publicerad: 20 oktober 2015, 04:14

Efter måndagens styrelsemöte för det danska samarbetet Greater Copenhagen, samt Öresundskommitténs extra möte, beslutades att de båda fusioneras. Formellt kommer det att ske genom en ombildning till the Greater Copenhagen & Skåne Committee under november/december.


Ämnen i artikeln:

DanmarkGreater CopenhagenLundMalmöSkåne

Efter måndagens styrelsemöte för det danska samarbetet Greater Copenhagen, samt Öresundskommitténs extra möte, beslutades att de båda fusioneras. Formellt kommer det att ske genom en ombildning till the Greater Copenhagen & Skåne Committee under november/december. Efter måndagens beslut anses det hela dock vara klart, uppger NewsÖresund.

– Det var en bra stämning och verkställande utskottet beslutade att lägga fram förslaget om att Öresundskomiteen ska ombildas till the Greater Copenhagen & Skåne Committee, säger Malmö kommunstyrelses ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) till News Øresund efter måndagens dansk-svenska möten i Köpenhamn.

Som Fastighetsnytt skrev igår, fanns det en tydlig skånsk majoritet för beslutet, där 26 av 33 kommuner i förväg sagt ja till förslaget. Malmö och Lund bestämde sig därför för att inte gå emot bildandet, även om de inte själva bestämt sig för om de ska bli medlemmar eller inte.

– Men både från Malmö och Lunds sida kommer vi med full kraft gå in för att samarbetet ska bli bra. Vi har haft synpunkter på upplägget men nu går vi vidare.

Redaktionen

Källa: News Øresund

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News