Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

En stekhet marknad för fastigheter

Publicerad: 9 september 2016, 10:29

Det går med bra för branschen just nu och för att illustrera: de fem största affärerna den senaste månaden var alla över en miljard kronor i fastighetsvärde.


Fastighetsmarknaden är hetare än någonsin och de stora affärerna kommer som på ett rullande band. Institutionerna har i det närmaste en osinande källa pengar som måste placeras, den låga räntan gör att fler våga ta risk och sist men inte minst, det har börjat dyka upp utländska investerare som behöver placera pengar och har uppenbarligen hört att i Sverige kan man fortfarande tjäna pengar på fastigheter. Allt som allt gör det att kapitalet forsar in på fastighetsmarknaden och priserna stiger.

Samtidigt finns det en liten paradox då inte alla fastigheter är riktigt lika lättsålda och rådgivare pratar om att små enheter i lite taskigare lägen är svåra att sälja. Om du dock kan paketera in dem i en portfölj så kan du få upp priset då marknaden verkar se storlek som en fördel och betalar gärna en portföljpremie.

Det går med andra ord bra för branschen just nu och bara för att illustrera, de fem största affärerna den senaste månaden var alla över en miljard kronor i fastighetsvärde.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.