Fredag07.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

En positiv överraskning

Publicerad: 1 April 2016, 14:15

Fabeges ekonomi- och finanschef Åsa Bergström

Foto: NP3.

För den som bor i en storstad och alltid låser sina dörrar, låser fast cykeln vid en lyktstolpe och har plånboken kedjad fast vid byxorna kan det verka märkligt och till och med lite nonchalant när man kommer ut på landsbygden, ofta i Norrland, och upptäcker att folk inte ens låser dörren över natten, eller ens bilen.


Ämnen i artikeln:

Fabege FastigheterNP3 Fastigheter

För den som bor i en storstad och alltid låser sina dörrar, låser fast cykeln vid en lyktstolpe och har plånboken kedjad fast vid byxorna kan det verka märkligt och till och med lite nonchalant när man kommer ut på landsbygden, ofta i Norrland, och upptäcker att folk inte ens låser dörren över natten, eller ens bilen. Vissa kan finna det naivt medan andra blir positivt överraskade över att inte alla delar den cynisism urbaniseringen onekligen leder till.

En sådan positiv överraskning dök upp i mailboxen nyligen när det Sundsvallsbaserade fastighetsbolaget NP3 Fastigheter meddelade marknaden att valberedningen föreslår nyval av Åsa Bergström i bolagets styrelse. Till vardags arbetar hon som CFO och vice VD i Fabege och någon frågar sig säkert varför det är en sådan överraskning, med tanke på att Fabege ju är verksamt på Stockholmsmarknaden. Jo, det är nämligen så att Fabege är sfärkusin till Diös, det andra börsnoterade norrländska fastighetsbolaget. Båda bolag räknas till Paulsson-sfären, även om Erik Paulsson inte är den största ägaren i Diös, båda bolag medverkar i finansmarknadsdagarna i Båstad och båda bolag är delägare i Nya Svensk Fastighetsfinansiering.

Nu kanske man kan argumentera för att Diös och NP3 inte är konkurrenter även om de två bolagen verkar på samma geografiska marknader då Diös affärsidé är att äga och förvalta cityfastigheter medan NP3:s fokus ligger på externa lägen. Det finns dock marknader där de två möts och i södra Sverige skulle de sannolikt ses som konkurrenter. Frågan är då om det är norrländsk brist på cynisism eller bara som någon uttryckte det att hon är en jäkligt kompetent person som lett till att en högt uppsatt person inom Paulsson-sfären föreslås bli styrelseledamot i NP3?

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.