Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Einar Mattsson bygger ännu mer i Hagastaden

Publicerad: 2 september 2019, 12:50

Einar Mattssons projekt Haga Nova i Hagastaden.

Foto: Einar Mattsson

Einar Mattsson och Castellum startar samarbete i Hagastaden. Båda bolagen är sedan tidigare verksamma i området och nu köper Einar Mattsson byggrätt för ytterligare runt 170 bostäder.


Ämnen i artikeln:

Einar MattssonHagastadenCastellum

Einar Mattsson och Castellum startar samarbete i Hagastaden. Båda bolagen är sedan tidigare verksamma i området och nu köper Einar Mattsson byggrätt för ytterligare runt 170 bostäder.

Castellum, som vann markanvisningen för område D i Hagastaden i februari, meddelade på måndagen att bolaget ska utveckla kvarteren Sorbonne, Greifswald och Harvard tillsammans med Einar Mattsson.

– Vi bygger och förvaltar hus, men vårt primära fokus är inte väggar, golv och tak. Einar Mattsson kompletterar vår kompetens inom kontors- och samhällsfastigheter, säger Henrik Saxborn, vd på Castellum, i ett pressmeddelande.

Kontraktet omfattar 23 000 kvadratmeter med kontor och kommersiella lokaler nära Nya Karolinska Solna och Karolinska Institutet, samt 150–170 bostäder invid Hagastadens park i söder.

–  Vi är långsiktiga i våra investeringar och har styrkan att utveckla nya bostäder även när marknaden är svagare. Nya kommunikationer och blandningen av arbetsplatser och bostäder kommer att göra Hagastaden till ett av Stockholms mest attraktiva områden, säger Peter Svensson, vd för Einar Mattsson Projekt AB, till pressen.

Einar Mattsson har hittills byggt över 500 bostäder i Hagastaden. Utvecklingen av det här projektet sker i flera etapper med preliminär start av grundläggning 2021. Samtliga kvarter beräknas stå klara i början av 2025.

Teresa Ahola

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.