Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Donerar 10 miljoner till KTH

Publicerad: 19 januari 2015, 08:11

KTH

Foto: KTH

Stockholms Byggnadsförening donerar10 miljoner kronor till KTH med syftet att stärka morgondagens kompetensförsörjning.


Ämnen i artikeln:

KTHStellan Lundström

Stockholms Byggnadsförening donerar10 miljoner kronor till KTH med syftet att  stärka morgondagens kompetensförsörjning.

Medlen går till att bygga upp Design och Byggande i staden, ett ettårigt magisterprogram med fokus på områdena resurssnålt byggande, bostadsbyggande från ax till limpa, byggandets ekonomi och kalkylering samt komplexitet och konflikter i stadens byggande. Samarbetet inleds 2015 och ska pågå under fem år. Efter fem år ska utbildningsprogrammet vara en etablerad kunskapsplattform som alla i Stockholms samhällsbyggnadsbransch känner till.

– Stockholms Byggnadsförening vars medlemmar representerar alla delar av samhällsbyggnadssektorn har ett självklart intresse av vad som sker inom forskning och utbildning. Vi vill med denna donation understödja utökad koppling och samverkan mellan branschen och akademin för att möta våra gemensamma och spännande framtida utmaningar, säger Ingela Lindh, ordförande för Stockholms Byggnadsförening samt biträdande stadsdirektör Stockholms Stad.

– Donationen möjliggör en värdefull kunskapsväxling till gagn för branschen genom återkommande seminarier och publikationer. Det nya magisterprogrammet kommer att stärka branschen ytterligare med kompetensutvecklade ingenjörer och arkitekter som getts särskilt fokus på att hitta nya lösningar på de komplexa utmaningar Stockholm står inför, säger Stellan Lundström, chef för KTH:s skola för arkitektur och samhällbyggnad.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Stockholms Byggnadsförening

Ämnen i artikeln:

KTHStellan Lundström

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.