Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Diös utvecklar polisstation i Umeå

Publicerad: 5 juli 2019, 10:17

Den nya polisstationen i Umeå. Bild: Diös

Diös har tecknat avtal med Polismyndigheten avseende utvecklingen av en ny polisstation i Umeå. Inflyttning beräknas ske under hösten 2022.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i norra Sverige

Diös har tecknat avtal med Polismyndigheten avseende utvecklingen av en ny polisstation i Umeå. Inflyttning beräknas ske under hösten 2022.

Projektet omfattar en nybyggnation som länkas till den befintliga fastigheten på Signalvägen i centrala Umeå. Den totala ytan uppgår till cirka 10 000 kvadratmeter.

Planen är att utveckla “en av landets modernaste polisstationer med unik arkitektur” skriver fastighetsbolaget i ett pressmeddelande. I samband med nybygget väntas Polismyndigheten i Umeå utöka antalet medarbetare.

–  Det känns riktigt bra att kunna erbjuda Polisen helt nya moderna lokaler. Umeå är en av Sveriges snabbast växande städer och den satsning vi nu gör med den nya polisstationen ligger helt i linje med vår strategi om stadsutveckling. Nu ser vi fram emot att få påbörja utvecklingen av den nya fastigheten, säger Göran Fonzén, affärschef, Diös Umeå, i pressmeddelandet.

Ajda Dzambic

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.