Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Diös utvecklar lokaler i Mora

Publicerad: 12 september 2017, 08:47

Familjecentralen

Foto: Diös

Diös utvecklar lokaler som kommer att inrymma en öppen förskola, mödravårdscentral, barnavårdscentral och elevhälsa.


Ämnen i artikeln:

Diös FastigheterMora

Nästa år öppnar Landstinget Dalarna och Mora kommun sin nya integrerade familjeverksamhet i centrala Mora. Fastighetsägaren Diös utvecklar lokaler som kommer att inrymma en öppen förskola, mödravårdscentral, barnavårdscentral och elevhälsa.

– Det känns både roligt och viktigt att kunna erbjuda nya lokaler för konceptet Familjecentralen. Nu ser vi fram emot att inflyttning sker i början av nästa år, säger Mikael Hedh, affärsområdeschef, Diös Dalarna, i ett pressmeddelande.

Mora kommun vill bidra till att göra vardagen lite lättare för barnfamiljer, som får en mer lättillgänglig service samlat på ett ställe.

– Äntligen kan vi gå från ord till handling och skapa en central plats för barn och föräldrar mitt i Mora, säger Anna Hed, kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Det finns stora hälsoskillnader barn emellan kopplat till föräldrars socioekonomiska situation och samhället har ett ansvar att göra något åt detta, påpekar Gunnar Barke, landstingsstyrelsens ordförande i Dalarna.

– Samverkan mellan olika aktörer, till exempel landsting och kommun, är centralt i det arbetet. Konceptet med Familjecentralen sätter barnen och familjerna i centrum vilket är helt rätt, säger han i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Diös FastigheterMora

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.