Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Diös i bytesaffär med Lerstenen

Publicerad: 16 juni 2017, 06:15

Diös Fastigheter köper två kommersiella fastigheter i centrala Umeå och säljer två bostadsfastigheter med 100 hyresrätter, belägna i Ersboda, Umeå.


Ämnen i artikeln:

Diös FastigheterLerstenenUmeå

Diös Fastigheter köper två kommersiella fastigheter i centrala Umeå och säljer två bostadsfastigheter med 100 hyresrätter, belägna i Ersboda, Umeå. Bostäderna är fullt uthyrda och de årliga hyresintäkterna uppgår till cirka 6,7 miljoner kronor. Affären är ett led i Diös strategiska inriktning kring stadsutveckling, där bolaget koncentrerar beståndet mot fastigheter nära centrum.

Vi ser en stor möjlighet till att utveckla kvarteret kring Thule-huset i centrala Umeå och på så vis kunna ha ett ännu större fokus på lokal närvaro och god service , säger Göran Fonzén, affärsområdeschef, Diös Fastigheter Västerbotten.

Det underliggande fastighetsvärdet för förvärvet uppgår till 110 miljoner kronor och 90 miljoner kronor för de sålda fastigheterna. Tillträde sker den första oktober. De två största hyresgästerna i de kommersiella fastigheterna är Fitness 24 Seven och Max Matthiessen.

Transaktionen sker i bolagsform och det underliggande fastighetsvärdet ligger i linje med Diös senaste värdering. Transaktionen kommer att redovisas under fjärde kvartalet 2017.

För Lerstenen ger affären en bredare mix av upplåtelseformer i portföljen.

– Vi får en bättre fördelning mellan bostäder och kommersiella lokaler i vår fastighetsportfölj, samtidigt som vi frigör en del kapital som vi kan använda i nyproduktionsprojekt, säger Erik Sällström, vice vd och investeringschef på Lerstenen.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.