Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Diligentia bygger om på Sveavägen

Publicerad: 31 Augusti 2011, 22:00

Diligentia bygger om på Sveavägen Detaljplanen för ombyggnad har vunnit laga kraft. Därmed inleder Diligentia arbetet ombyggnaden av den 64 000 kvadratmeter stora fastigheten på Sveavägen 44 i Stockholm. Skanska har fått ett ombyggnadskontraktet…


Källa: Pressmeddelande Diligentia, Skanska

Diligentia bygger om på Sveavägen

Detaljplanen för ombyggnad har vunnit laga kraft. Därmed inleder Diligentia arbetet ombyggnaden av den 64 000 kvadratmeter stora fastigheten på Sveavägen 44 i Stockholm. Skanska har fått ett ombyggnadskontraktet.

I moderniseringen av kvarteret förbereds det förutom kontor även ett exklusivt hotell och betyget excellent enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM. Rivningsarbeten i fastigheten kommer att påbörjas i höst och de första hyresgästerna beräknas kunna flytta in hösten 2013.

De tillbyggnader som kommer att genomföras på Sveavägen 44 utgörs av att den till stor del outnyttjade innergården byggs igen samt av två nya våningar mot Luntmakargatan.

Skanska har fått ett ombyggnadskontraktet för Sveavägen 44 och kontraktssumman uppgår till 750 miljoner kronor. Projektet utgör en förlängning av ett avtal som undertecknades 2009 och arbetet med ombyggnad av fastigheten är redan påbörjat.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.