Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Detaljplan för Nyhamnen i Malmö ska tas fram

Publicerad: 1 december 2010, 23:00

Detaljplan för Nyhamnen i Malmö ska tas fram
Stadsbyggnadskontoret har fått i uppdrag att påbörja arbetet med att ta fram en detaljplan för området norr om Centralstationen. Förutom handel- och kontorsverksamheter utreds också möjligheten att uppföra omkring 150 bostäder…


Källa: Pressmeddelande Malmö stad

Detaljplan för Nyhamnen i Malmö ska tas fram

Stadsbyggnadskontoret har fått i uppdrag att påbörja arbetet med att ta fram en detaljplan för området norr om Centralstationen. Förutom handel- och kontorsverksamheter utreds också möjligheten att uppföra omkring 150 bostäder.

Ett planprogram har föregått detaljplanearbetet där två olika alternativ – ett med lägre och ett med högre byggnader – prövades. Nämnden vill nu fortsätta processen med utgångspunkt från det högre alternativet, men där hänsyn tas till kulturhistoria och lokalklimat. Förutom handel- och kontorsverksamheter utreds också möjligheten att uppföra omkring 150 bostäder.

Stadsbyggnadsnämnden delar uppfattningen om att vystudier som studerar stadsprofilen i ett större perspektiv måste tas fram, men påpekar att området redan i dag innehåller byggnader som sticker upp, så som Öresundshuset, Bylgiahuset och Kolgahuset.

– Det här är ännu ett exempel på hur man kan omvandla ett tidigare hamn- och industriområde till en attraktiv stadsdel. Nyhamnen kan, med sitt centrala läge, fungera som en länk mellan innerstaden och Västra Hamnen, säger Anders Rubin (S), kommunalråd med ansvar för boende och infrastruktur.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.