Torsdag16.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Delar av Metria bolagiseras

Publicerad: 23 September 2010, 22:00

Delar av Metria bolagiseras En särskild utredare ska påbörja förberedelserna inför ett överförande av Lantmäteriets division Metria till ett av staten helägt aktiebolag Dir. 2010:101…


Källa: Pressmeddelande Miljödepartementet

Delar av Metria bolagiseras

En särskild utredare ska påbörja förberedelserna inför ett överförande av Lantmäteriets division Metria till ett av staten helägt aktiebolag Dir. 2010:101.

Efter riksdagens beslut ska en särskild utredare påbörja förberedelserna för att föra över delar av verksamheten vid Lantmäteriets division Metria till ett av staten helägt aktiebolag. Uppdraget ska slutredovisas senast den 30 juni 2011.

Regeringen utsåg i september 2009 en särskild utredare med uppdrag att utreda förutsättningarna för att ombilda vissa verksamheter vid Lantmäteriet till aktiebolagsform (bolagisering) samt bedöma lämpligheten i detta (dir. 2009:86). Utredaren föreslog i betänkandet att en bolagisering av delar av division Metria ska ske den 1 januari 2011.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.