Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

De köpte varuhuset med Kurt Olssons-soffan på taket

Publicerad: 20 september 2019, 07:09

Nordiska galleriet är ny ägare till Presenten 3.

Foto: Nordiska galleriet

Den klassiska fastigheten i Mölndal har fått en ny ägare – som inte ger några garantier för att den klassiska soffan på taket blir kvar.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i Västsverige

Möbelbutiken i Mölndal blev rikskänd i slutet på 80-talet genom Kurt Olssons tv-show där han gjorde intervjuer med kändisar i en gigantisk soffa på butikens tak. Nu har den klassiska fastigheten fått en ny ägare – som inte ger några garantier för att den klassiska soffan blir kvar.

Det är Nordiska Galleriet Properties AB, systerbolag till möbelåterförsäljaren Nordiska Galleriet, som köpt fastigheten Presenten 3 på Flöjelbergsgatan 20A i Mölndal av Niklas Hagberg Holding AB.

Fastigheten uppfördes 1979 och innehåller en total uthyrningsbar area på cirka 2 500 kvadratmeter.

Tre gånger större

Försäljningen sker genom bolagsöverlåtelse.

– Vi är väldigt glada att vi fått möjligheten att förvärva denna kultfastighet. Vi ser fram emot att flytta in och skala upp vår verksamhet i Göteborgsområdet. Vi kommer dessutom passa på att bredda vårt erbjudande till att även innefatta kök, garderober, utemöbler och sängar. Det blir ett komplett möbelvaruhus som vi öppnar, säger Axel Söderberg, arbetande styrelseordförande på Nordiska Galleriet, i ett pressmeddelande.

Kurt Olsson i den klassiska soffan på taket. Här med Malena Ivarsson. Programmet hette Fådda blommor och sändes på TV2.

Nordiska Galleriet etablerade sig i Göteborg under 2017 då man förvärvade möbelåterförsäljaren Sköna Rum. Den nya lokalen i Presenten 3 ger bolaget mer än tre gånger större butiksyta än vad de har idag i Amerikahuset.

Någon köpeskilling har parterna inte gått ut med.

Kommer soffan att bli kvar på taket?

De som håller i Göteborgsprojektet ska så småningom utvärdera huruvida ”soffan på taket” ska vara kvar eller ej, säger Olivia Rehmberg, pr- och eventmanager på Nordiska Galleriet.

Säljaren Niklas Hagberg kommer att vara kvar som ägare på en minoritetspost i det nya bolaget.

Andreas Jennische

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.