Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Danmarks nya giv i kampen om EMA

Publicerad: 24 Augusti 2017, 06:02

Copenhagen Towers i Örestad.

Foto: News Öresund.

Kampen om den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA:s huvudkontor är hård och Danmarks nya giv för att locka myndigheten att flytta till det 20 våningar höga Copenhagen Towers i Örestad är att erbjuda 20 hyresfria år. Det rapporterar News Öresund och skriver att erbjudandet är värt 900 miljoner kronor till en miljard.


Ämnen i artikeln:

Köpenhamn

Kampen om den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA:s huvudkontor är hård och Danmarks nya giv för att locka myndigheten att flytta till det 20 våningar höga Copenhagen Towers i Örestad är att erbjuda 20 hyresfria år. Det rapporterar News Öresund och citerar Politiken och Estate Media som skriver att erbjudandet är värt 900 miljoner kronor till en miljard. Därmed överbjuder Danmark rent ekonomiskt alternativa städer som Stockholm, Amsterdam och Milano som erbjudit hyresbidrag i intervallet 0 och 170 miljoner kronor.

News Öresund skriver att kampen om EMA handlar även om EU-politik och en kraftmätning om ländernas styrkor inom läkemedelsforskning, life science-industrins storlek, myndighetsutövning och förmågan att bistå EMA och dess personal med flytthjälp, internationella skolor och andra praktiska detaljer.

Vidare skriver man att läget på Copenhagen Towers är bra rent kommunikationsmässigt några minuter från Köpenhamns internationella flygplats i Kastrup och med gångavstånd till Metro till Köpenhamn och järnvägsstation som även ger närhet till Sverige. Danska Lægemiddelsstyrelsen finns fem kilometer bort men dock finns inga stora forskningsmiljöer i den omedelbara närheten förutom läkemedelsbolaget Ferring.

News Öresund

Ämnen i artikeln:

Köpenhamn

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.