Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Danderyd har högst snittlån i landet

Publicerad: 18 augusti 2015, 12:42

Bostadsägare i Danderyds kommun är högst belånade i landet, det visar siffror från SBAB:s bolånestock som bolåneinstitutet tagit fram på uppdrag av Dagens Industri. Nio av tio kommuner i topp ligger i Stockholms län. I Danderyd ligger snittlånet på drygt 2,1 miljoner kronor per objekt.


Ämnen i artikeln:

DanderydSBAB

Bostadsägare i Danderyds kommun är högst belånade i landet, det visar siffror från SBAB:s bolånestock som bolåneinstitutet tagit fram på uppdrag av Dagens Industri. 

– Siffrorna bekräftar ens fördomar. Det är Stockholmsområdet, i områden som Danderyd, man har de största lånen och det är ju där man har de högsta priserna och förstås också de högsta inkomsterna, medan det är omvänt i Norrlands inland och andra glesbygdsområden, säger Tor Borg, chefsekonom på SBAB till Dagens Nyheter.

Stockholmskommunerna dominerar i toppen. Nio av tio kommuner i topp ligger i Stockholms län. I Danderyd ligger snittlånet på drygt 2,1 miljoner kronor per objekt. I Jokkmokk i Norrbotten är snittlånet inte ens en tiondel av det, med ett snittlån på 174 000 kronor.

I Göteborg ligger snittbelåningen på 1,4 miljoner kronor per objekt, och i Malmö på 1,1 miljoner.

Redaktionen

Källa: Dagens industri

Ämnen i artikeln:

DanderydSBAB

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.