Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Dags för inflyttning i nya Studenthuset

Publicerad: 21 augusti 2019, 11:52

Studenthuset står redo att fyllas med studenter i Linköping.

Foto: Linköpings universitet

Akademiska Hus har investerat nära en halv miljard i det nya Studenthus i Linköping som slår upp portarna lagom till höstterminen.


Ämnen i artikeln:

Linköping

Akademiska Hus har investerat nära en halv miljard i det nya Studenthuset i Linköping som slår upp portarna lagom till höstterminen.

Det är Akademiska Hus och Linköpings universitet som nu gör sig redo för att ta emot de första studenterna i huset. Den officiella invigningen sker den 30 augusti, skriver parterna i ett pressmeddelande.

Byggnaden utgör Campus Vallas nya centrala nav och i de 16 100 kvadratmeter stora lokalerna samlas samtliga servicefunktioner för studenter; reception, studenthälsa, antagnings- och examensservice, grupprum, restaurang och ett kafé. Dessutom rymmer byggnaden ett modernt bibliotek.

Linköpings kommun fattade beslut om att bygga Studenthuset 2015 och var tänkt att stå inflyttningsklart redan förra året, hösten 2018, som Fastighetsnytt berättat tidigare.

Studenthuset har högsta möjliga miljöcertifiering, Miljöbyggnad Guld, som bland annat innebär att minst 80 procent av den använda energin är förnybar.

Akademiska hus har investerat totalt cirka 460 miljoner kronor i bygget.

Andreas Jennische

Ämnen i artikeln:

Linköping

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News