Fredag14.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Dags att mäta förvaltningskvalitet i fastighetsbranschen

Publicerad: 20 Februari 2011, 23:00

Dags att mäta förvaltningskvalitet i fastighetsbranschen Bra tvättstugetider, rent och snyggt i trapphuset och en hög servicenivå. Det är några av faktorerna som kommer att mätas i Branschindex Bostäder, en undersökning av förvaltningskvaliteten i fastighetsföretag. Tanken är att skapa ett bättre boende med nöjdare hyresgäster…


Källa: AktivBo

Dags att mäta förvaltningskvalitet i fastighetsbranschen

Bra tvättstugetider, rent och snyggt i trapphuset och en hög servicenivå. Det är några av faktorerna som kommer att mätas i Branschindex Bostäder, en undersökning av förvaltningskvaliteten i fastighetsföretag. Tanken är att skapa ett bättre boende med nöjdare hyresgäster.

Syftet är att få fastighetsbranschen som helhet mer kundorienterad och förbättra förvaltningskvaliteten.

– Branschindex Bostäder behövs för att få hela branschen att prioritera de för hyresgästerna så viktiga service- och policyfrågorna. Branschindex är framtaget för att mäta just detta – bostadsföretagens förvaltningskvalitet. Den har stor påverkan på de boendes livskvalitet, säger Erik Högberg, vd, AktivBo och en av initiativtagarna till undersökningen.

Avsikten är att göra en enhetlig och rättvisare jämförelse mellan olika fastighets- och förvaltningsföretag. Vilket betyder att direkt påverkbara förvaltningsfrågor är det som mäts, inte läge eller områdesstruktur. Faktorer som bemötande, information, tillgänglighet, städning och möjligheten till tvättider kommer att mätas.

Branschindex Bostäder lanserades i februari i år och undersökningen kommer att genomföras i april-maj. Resultatet ska användas som ett komplement till mer djupgående kundundersökningar och vinnarna (i olika storleksklasser) presenteras på Business Arena i september.

Branschindex Bostäder är ett initiativ av AktivBo och Fastighetsnytt.

Matilda Lann

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.