Tisdag04.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Dagens Klimatnyheter

Publicerad: 4 Maj 2010, 22:00

Myndighetsutredning föreslår eldriftssystem för lastbilar En utredning som genomförts på uppdrag av Vägverket och Energimyndigheten menar att man skulle kunna placera ut kontaktledningar längsmed Sveriges större motorvägar och på det viset få lastbilar att använda eldrift…


Källa: Dagens Klimatnyheter, Vetenskapsradion

Myndighetsutredning föreslår eldriftssystem för lastbilar

En utredning som genomförts på uppdrag av Vägverket och Energimyndigheten menar att man skulle kunna placera ut kontaktledningar längsmed Sveriges större motorvägar och på det viset få lastbilar att använda eldrift.

Professor Harry Frank vid Mälardalens högskola har tillsammans med experter från konsultfirman Grontmij räknat ut att det skulle kosta mindre än 15 miljarder kronor att sätta upp kontaktledningar längs med motorvägarna där de flesta tunga transporterna går. Koldioxidutsläppen skulle då minska med minst en miljon ton vilket motsvarar drygt två procent av landets samlade utsläpp.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.