Lördag15.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Dagens Klimatnyheter

Publicerad: 2 Juni 2010, 22:00

Stora möjligheter att spara energi i miljonprogramshus Energismart renovering kan halvera energianvändningen i miljonprogrammets hus och det till rimliga kostnader. Det menar Energimyndigheten, Boverket och Naturvårdsverket inom ramen för en ny kampanj som heter ”Renovera energismart”…


Källa: Dagens Klimatnyheter

Stora möjligheter att spara energi i miljonprogramshus

Energismart renovering kan halvera energianvändningen i miljonprogrammets hus och det till rimliga kostnader. Det menar Energimyndigheten, Boverket och Naturvårdsverket inom ramen för en ny kampanj som heter ”Renovera energismart”.

Hur mycket energi det går att spara vid en renovering beror på byggnadens skick, men också på hur mycket man satsar på energibesparande åtgärder. Att inte energieffektivisera i samband med renoveringen kan också kosta mycket menar de aktuella myndigheterna. Det kan kosta 2 675 kronor per kvadratmeter att inte genomföra en energibesparing på 50 procent.

Kampanjen vänder sig till fastighetsägare och förvaltare av flerbostadshus, byggherrar, tillverkare, leverantörer och installatörer av byggprodukter och olika yrkesgrupper inom byggområdet, energi- och byggkonsulter, arkitekter, plan- och bygghandläggare i kommuner, bransch- och intresseorganisationer och banker.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.