Onsdag26.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Sök

Historiskt

Coop investerar i Kirunas nya stadskärna

Publicerad: 28 Juni 2016, 05:45

Coop Norrbotten och Kiruna kommun har tecknat avtal om den första handelsinvesteringen i nya centrum.


Ämnen i artikeln:

Kiruna

Totalt omfattar byggrätten cirka 10 000 kvadratmeter och utbyggnaden kommer att ske etappvis. Coops etablering ligger i direkt anslutning till den nya E10:an.

All handel i nuvarande centrum erbjuds möjlighet till etablering vid Handelsgatan. Handelsgatan börjar vid det nya Stadstorget och mynnar ut vid den parkering och torgbildning som knyter hop stadskärnans butiker och Coop.

Kiruna kommun är just nu i slutförhandlingar med kontraktsskrivande för ytterligare kvarter med bostäder, hotell och detaljhandel. Samtidigt pågår förhandlingar med fastighetsbolag om långsiktigt ägande av tillkommande bostäder och kontor. Kommunen räknar med att allt kontraktsskrivande ska klaras av under sensommaren och hösten 2016. Byggstart för de första bostäderna, kontoren och hotell kommer att ske första halvåret 2017. Första kvartalet 2020 kommer den nya stadskärnan och Handelsgatan att stå klar.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Kiruna

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.