Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Concent backar ur Strago-affär

Publicerad: 28 februari 2017, 14:27

Foto: Dreamstime.

Styrelsen för Concent har meddelat att man inte kommer att föreslå den extra bolagsstämman att godkänna affären med Strago Fastighetsutveckling Holding eftersom man “tror man kan få bättre villkor”.


Ämnen i artikeln:

ConcentStrago

Styrelsen för det krisdrabbade fastighetsutvecklingsbolaget Concent Holding har meddelat att man inte kommer att föreslå den extra bolagsstämma som går av stapeln 3 mars att godkänna affären med Strago Fastighetsutveckling Holding.

Som Fastighetsnytt tidigare har rapporterat offentliggjorde Concent och Strago en avsiktsförklaring om affären där Strago i gengäld för att ta över betydande delar av Concents skulder även tar över en betydande del av bolagets projektportfölj. Då Sven Kallstenius, som då var styrelseordförande  i Concent, är en av ägarna till Strago behövde affären godkännas av Concents bolagsstämma.

Affären sågs som något av en livlina för Concent då bolaget balanserade på avgrunden. Nu har emellertid nya ägare tagit över Concent och makten i styrelsen. Styrelsen skriver i sitt pressmeddelande att man verkar för en fortsatt dialog med Strago samt övriga potentiella intressenter och samarbetspartners.

Den nye styrelseordföranden och storägaren, Björn Sahlström, utesluter i samtal med Fastighetsnytt inte att en affär med Strago kommer att ske men säger att styrelsen tror att Concent kan få bättre villkor än de tidigare kommuncerade. Han säger vidare att det finns en lika stor möjlighet att man driver projekten vidare.

– Vi har precis tagit över styrelsen och fortsätter att utvärdera de möjligheter som finns, säger Björn Sahlström.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

ConcentStrago

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.