Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Coeli och Allba investerar i nystartade Gladsheim

Publicerad: 14 mars 2019, 12:04

Kapitalförvaltaren Coeli och Allba Holding kommer investera 225 miljoner kronor i Gladsheim Fastigheter, ett nystartat fastighetsbolag med fokus på hyresbostäder. Det första förvärvet kommer ske under våren 2019.


Ämnen i artikeln:

Gladsheim Fastigheter

Fastighetsbolaget grundades under 2018 av Amastens tidigare vd David Dahlgren och Fredrik Gynnerstedt. Duon axlar rollerna som vd respektive CFO i det nya bolaget.

Gladsheim kommer förvalta och förädla hyresbostäder i mellanstora svenska orter i tillväxtregioner. Ambitionen är att notera bolaget inom en femårsperiod.

– Allt fler av de större bostadsbolagen koncentrerar sina portföljer till storstadsregionerna vilket skapar en möjlighet för oss att fokusera på de mellanstora orterna och långsiktigt bli den ledande bostadsaktören i ett segment med starka kassaflöden och goda förädlingsmöjligheter, säger David Dahlgren, vd på Gladsheim.

Coeli och Allba har tecknat investeringsförbindelser om inledningsvis 225 miljoner kronor, som planeras att investeras över två års tid. Både Coeli och Allba kommer att ta en aktiv ägarroll genom styrelsearbete.

– Genom Gladsheim utökar vi vårt befintliga fastighetserbjudande till våra kunder och skapar ännu fler möjligheter till trygg och attraktiv avkastning i onoterad miljö, säger Mikael Larsson, vd på Coeli.

– Vi har som ambition att utöka andelen fastigheter i vår portfölj och med Gladsheim får vi en exponering mot ett fastighetssegment som erbjuder såväl trygghet som utdelning och god värdetillväxt, säger Magnus Hagerborn, vd på Allba Holding.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Gladsheim Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.