Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Co-working breder ut sig

Publicerad: 6 mars 2019, 14:57

I sin senaste rapport konstaterar Newsec att kvadratmeterytan för co-working i Norden och Baltikum har vuxit med 36 procent på ett år (2017-2018).


Ämnen i artikeln:

Newsec

Newsec menar också att tillväxten kommer att fortsätta med ytterligare 24 procent det kommande året (2018-2019). Co-working som andel av den totala kontorsstocken kommer också att fortsätta växa, från 1,5 procent 2017 till omkring 2,5 procent under 2019.

Stockholm har överlägset störst utbud av co-working och med sina 70 lokaler har staden ungefär dubbelt så många som andraplaceringen Köpenhamn.

-Delningsekonomin är den stora drivkraften för innovation inom fastighetsbranschen och just nu är co-working ordet på allas läppar. Jag välkomnar utvecklingen och tror att hela branschen har mycket att vinna på att hitta kreativa sätt att arbeta tillsammans och förnya affärsmodellen. Men jag vill samtidigt passa på att lyfta ett varningens finger och betona vikten av lönsamhet och hållbara affärsmodeller. Jag är övertygad om att delningsekonomi som fenomen är här för att stanna, men det kommer inte att vara för alla, kommenterar Max Barclay, Head of Newsec Advisory, i ett pressmeddelande

Merparten av de som sitter på co-workingplatser , 65 procent, består av mindre företag på två till tio personer. 16 procent utgörs av företag med fler än tio medarbetare varav vissa är betydligt större organisationer.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Newsec

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.