Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Cedervall ska utveckla campus

Publicerad: 17 oktober 2017, 09:33

Campus Albano Illustration: Christensen & Co. Arkitekter / Beauty and the Bit

Cedervall arkitekter har fått i uppdrag att detaljprojektera två av fyra nya universitetsbyggnader i Campus Albano – Stockholms nya vetenskapliga nav som binder ihop Stockholms universitet och KTH.


Ämnen i artikeln:

Campus AlbanoArkitema ArchitectsCedervall arkitekterStockholm

Cedervall arkitekter har fått i uppdrag att detaljprojektera två av fyra nya universitetsbyggnader i Campus Albano. Stockholms nya vetenskapliga nav som binder ihop Stockholms universitet och KTH, med lokaler och bostäder för över 15 000 studenter och forskare. Uppdraget omfattar 45 000 kvadratmeter och innefattar en komplett bygghandlingsprojektering som genomförs tillsammans med Arkitema i Stockholm.

Cedervall arkitekter har samarbetat med CCO, Christensen och Co i Danmark för att ta fram en systemhandling i projektet.

– Vi är mycket stolta över att ha fått fortsatt förtroende från Akademiska Hus för att genomföra det här uppdraget. På Cedervall har vi lång erfarenhet av att rita utbildningsmiljöer, säger Björn Stillefors, vd på Cedervall arkitekter, i ett pressmeddelande.

Det nya campuset är ett pilotprojekt i Citylab Action, vars syfte är att stödja stadsutvecklingsprojekt som står inför framtidens hållbarhetsutmaningar.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.