Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Castellum investerar halv miljard

Publicerad: 1 december 2016, 07:11

Henrik Saxborn är vd på Castellum.

Foto: Castellum.

Castellum investerar 521 miljoner kronor i två nybyggnationer. I Örebro bygger man en ny kontorsfastighet och i Uppsala en distributionsanläggning.


Ämnen i artikeln:

ÖrebroUppsalaCastellum

Fastigheten i Örebro kallas Citypassagen och kommer att omfatta cirka 15 000 kvadratmeter. Investeringen beräknas uppgå till 420 miljoner kronor, varav 45 miljoner avser värdet av egen mark. Byggnaden beräknas vara klar under första kvartalet 2019.  Ett 15-årigt hyresavtal avseende 46 procent av hyresvärdet har tecknats med Örebro kommun.

– Vi är stolta över att med detta stora projekt kunna bidra med moderna och flexibla kontorslokaler på den snabbt växande Örebro-marknaden, säger Henrik Saxborn, vd i Castellum. Att vi dessutom redan hyrt ut en ansenlig del av denna välbelägna byggnad är extra stimulerande.

I Uppsala har bolaget påbörjat nybyggnation av en distributionsanläggning om cirka 6 000 kvadratmeter. Investeringen beräknas uppgå till 101 miljoner kronor. Ett 10-årigt hyresavtal avseende hela byggnaden har tecknats med PostNord till ett årligt hyresvärde av 7,8 miljoner kronor.

Castellum har, efter avdrag för utestående företagscertifikat, outnyttjade krediter om drygt 4 miljarder kr, vilka kommer att utnyttjas till investeringarna.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

ÖrebroUppsalaCastellum

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.