Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Byggstartar Atlas Garden

Publicerad: 19 maj 2015, 13:00

Atlas Garden. Arkitekter är Sweco Architects.

Bonnier Fastigheter startar projektet Atlas Garden i Stockholm. Den totala uthyrningsbara ytan när projektet är färdigställt blir drygt 7 300 kvadratmeter.


Ämnen i artikeln:

Arcona FastigheterBonnier FastigheterSwecos arkitekter

Fastigheten som förvärvades 2009 ligger bredvid Bonnierhuset. Bonnier Fastigheter har sedan 2010 bedrivit ett detaljplanearbete i syfte att kunna utveckla fastigheten till en modern och attraktiv fastighet som kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM. Detaljplanen vann laga kraft i mars 2015 och Arcona har kontrakterats som totalentreprenör. Bygget startar i maj och beräknas vara klart under andra kvartalet 2016.

Fastigheten är fullt uthyrd till hyresgästerna Stockholms Läns Sjukvårdsområde och Bonnier AB som kommer att flytta sitt huvudkontor till Atlas Garden. Arkitekter är Sweco Architects och uthyrningsarbetet har bedrivits med hjälp av JLL.

Bonnier Fastigheter anpassar och moderniserar för närvarande Bonnierhuset. Bland annat så har en helt ny restaurang med bageri, deli och bistro byggts och PwC:s huvudkontor får moderna lokaler och en ny egen entré. Dessutom flyttar flera nya hyresgäster som Visab Consulting, Zengun, Bonus Copyright Access med flera in i Bonnierhusets torn under året.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Bonnier Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.