Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Byggstart för Oceanhamnen

Publicerad: 28 februari 2018, 11:26

Midroc utvecklar både kontor och bostäder i Oceanhamnen, Helsingborg.

Foto: Midroc

Den 24 mars är det byggstart av den nya stadsdelen Oceanhamnen i Helsingborg. Den första etappen omfattar tre kontorsbyggnader, fyra bostadskvarter och flera naturområden, inklusive kajpromenad och en kanal.


Ämnen i artikeln:

HelsingborgFastighetsmarknaden i SydsverigeOceanhamnen

Den 24 mars är det byggstart av den nya stadsdelen Oceanhamnen i Helsingborg. Den första etappen omfattar tre kontorsbyggnader, fyra bostadskvarter och flera naturområden, inklusive kajpromenad och en kanal. Midroc är en av aktörerna delaktiga i projektet.

Området är en av fyra stadsdelar i projektet H+, det största stadsutvecklingsprojektet i Helsingborg i modern tid. Fram till år 2035 ska stadsdelarna Oceanhamnen, Husarområdet, Universitetsområdet och Gåsebeck utvecklas med nya bostäder, kommersiella fastigheter och mötesplatser.

– Byggstarten är en historisk milstolpe. Vi ska bygga en ny unik stadsdel byggd på öar med den senaste tekniken, varierade boendeformer i centralt läge vid havet. Det är också en del i det långsiktiga arbetet för att bygga ihop Helsingborg till en gemensam stad. En utveckling som vi förverkligar tillsammans med helsingborgare och andra aktörer, säger Peter Danielsson, (M) kommunstyrelsens ordförande i Helsingborgs stad.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.