Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag28.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Byggstart för kokpunkten

Publicerad: 21 December 2011, 23:00

Byggstart för kokpunkten Nu är det snart byggstart för det nya upplevelsebadet Kokpunkten, som ska byggas i det gamla ångkraftverket vid Öster Mälarstrand i Västerås…


Byggstart för kokpunkten

Nu är det snart byggstart för det nya upplevelsebadet Kokpunkten, som ska byggas i det gamla ångkraftverket vid Öster Mälarstrand i Västerås.

I ett avtal med Peab har Västerås stad förbundit sig att betala minst 15 miljoner kronor per år för driften av anläggningen under 25 års tid.

Kokpunkten får en totalyta på drygt 7200 kvadratmeter med en entré som vetter ut mot Mälarstranden. Om allt går enligt planerna ska det nya äventyrsbadet öppnas i september 2014.

– Fasaden blir i princip intakt, säger Håkan Östh, VD för Kokpunkten Fastighets AB, ett helägt dotterbolag till Peab, i en kommentar till Vestmanlands Läns Tidning (VLT).

Totalt har det gamla ångkraftverket, ritat år 1900 av Västerås legendariske stadsarkitet Erik Hahr, en yta på över 30000 kvadratmeter.

Vad som ska ske med de övriga, tomma ytorna är ännu inte bestämt, men det har talats om ett eventuellt hotell i den högsta pannhus-byggnaden och om ett teknikhistoriskt museum, gym och science center i andra delar av byggnaden.

– Det är inte klart vad som kommer att hända i övriga etapper, men så är det ju ofta i större projekt, kommenterar VD Håkan Östh i VLT.

Peter Lorin

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.