Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Bygger ut Campus Solna för 100 miljoner

Publicerad: 15 Maj 2018, 12:12

Akademiska Hus satsar nära 100 miljoner kronor i en ombyggnation för att skapa en mötesplats för innovation inom life science på Campus Solna.


Ämnen i artikeln:

Akademiska HusSolna

Karolinska Institutet flyttar under 2018 flera institutioner till det nybyggda forskningslaboratoriet Biomedicum. Då tomställs bland annat den befintliga byggnaden som idag heter Farmakologen på Campus Solna som nu byggs om. Huset ska ge campusområdet en  central samlingspunkt.

– Det finns idag en efterfrågan på mindre kontors- och laboratorielokaler, både från företag som redan är etablerade på området och andra som vill söka sig hit för att ha närhet till KI och andra life science-företag. Campus Solna spelar en nyckelroll i den fortsatta utvecklingen av världsledande forskning och utbildning och den vill vi bidra till genom att nu satsa på en mötesplats för innovation, säger Magnus Huss, marknadsområdesdirektör på Akademiska Hus, i ett pressmeddelande.

Totalt omfattar projektet en ombyggnation om cirka 5 800 kvadratmeter. Byggstart är planerad till hösten 2018 med färdigställande i slutet 2019.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Akademiska HusSolna

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.