Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Bygger om Stagnellska hemmet i Karlstad

Publicerad: 18 mars 2019, 12:53

Illustration: Tengbom Arkitekter

NCC kommer bygga om och renovera Stagnellska hemmet i Karlstad. Uppdraget sker i en samverkansentreprenad med Karlstad kommun. Ordervärdet uppgår till 120 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

KarlstadNCC

Efter färdigställande kommer byggnaden att inhysa flera olika kommunala verksamheter så som förskola och trygghetsboende.

– Efter färdigt projekt kommer det att bli 7 kommunala förskoleavdelningar med 140 barn och en avdelning kooperativ allergiförskola med 20 barn. 36 trygghetsboende, 6 LSS-boende, 15 stödboendelägenheter. Vi kommer också att bygga möteslokaler, nytt produktionskök och ett aktivitetscenter med skapande verksamhet, säger Jonas Haglund på teknik och fastighetsförvaltningen Karlstad kommun.

– Vi jobbar nära kund i samverkan för bästa lösningar. En avgörande faktor för att skapa minimala störningar i befintlig verksamhet är tydlig kommunikation med pågående verksamheter som trygghetsboende och förskola. Där måste alla vara delaktiga i processen och veta vad som händer, säger Emilia Carlman, affärschef NCC Building Sweden.

Renoveringen startar omgående. Ombyggnationen planeras vara färdigställd till slutet av 2020.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

KarlstadNCC

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.