Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Bygger om Lundbyleden för 1,4 miljarder

Publicerad: 8 april 2019, 10:14

Bild: Veidekke

Veidekke har tecknat avtal med Trafikverket för ombyggnation av Lundbyleden i Göteborg. Projektet avser en totalentreprenad och har ett totalt ordervärde på runt 1,4 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeGöteborgVeidekkeTrafikverket

Den första fasen av uppdraget består av cirka 13 månaders projektering, med ett riktpris på drygt 50 miljoner. Fas 2 avser runt fyra års produktion till ett värde på cirka 1,3 miljarder kronor.

– Vi är stolta över att få vara med och bidra till förbättrad infrastruktur som förenklar vardagen för de som bor i västra Sverige. Att komma in tidigt i projektet ger oss möjlighet att ta fram optimala produktionsmetoder och skapa goda projektresultat för alla parter, säger Jimmy Bengtsson, vd på Veidekke Sverige.

Projektet omfattar om- och nybyggnad av följande infrastrukturdelar:

-  Ombyggnad av Lundbyleden mellan Brantingsmotet och Ringömotet. Total sträcka som berörs är ca 1,5 kilometer.
- Ombyggnad av Gator och vägar inom Backaplan
- Ombyggnad av Bohusbanan till dubbelspår vid Brunnsbo, totalt ca 1,5 kilometer där tre broar kommer byggas för att göra järnvägen planskild från övrig trafik.
- Nybyggnad av pendeltågsstation Brunnsbo.

Detaljplanen vann laga kraft redan 2018.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.