Måndag30.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Bygger om lasarettet i Alingsås

Publicerad: 3 Juni 2016, 05:14

Alingsås Lasarett.

Foto: Västra Götalandsregionen.

Västfastigheter har gett Skanska i uppdrag att utföra en om- och tillbyggnad av Nya Alingsås Lasarett. Projektet som är värt cirka 420 miljoner kronor omfattar 8 000 kvadratmeter nybyggnad och en ombyggnad om 13 000 kvadratmeter.


Ämnen i artikeln:

AlingsåsSkanska

Västfastigheter har gett Skanska i uppdrag att utföra en om- och tillbyggnad av Nya Alingsås Lasarett. Sjukhuset ska bli ett akutsjukhus med närvårdsprofil och ha ett utökat ansvar för planerad vård för närområdet samt för övriga Västra Götalandsregionen. Sjukhuset ska få nya vårdavdelningar samt lokaler för utbilding och administration.

Projektet som är värt cirka 420 miljoner kronor omfattar 8 000 kvadratmeter nybyggnad och en ombyggnad om 13 000 kvadratmeter som omfattar bland annat en intensivvårdsavdelning. Arbetet med bygget är redan igång och väntas vara klart under våren 2020, enligt ett pressmeddelande från Skanska.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

AlingsåsSkanska

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.