Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Bygger nytt kvarter i Brottkärr

Publicerad: 7 mars 2018, 09:39

Bild: HSB

HSB Göteborg ska uppföra 46 bostadsrätter på ängen nära Stora Amundön i Brottkärr, söder om Göteborg. Detta efter ett efterlängtat slutgiltigt beslut i Mark-och miljööverdomstolen.


Ämnen i artikeln:

HSBFastighetsmarknaden i Västsverige

HSB Göteborg ska uppföra 46 bostadsrätter på ängen nära Stora Amundön i Brottkärr, söder om Göteborg. Detta efter ett efterlängtat slutgiltigt beslut i Mark-och miljööverdomstolen. HSB har sedan 1986, då företaget förvärvade mark i Brottkärr, velat bygga bostäder på ängen och har under åren fått bemöta flertalet överklaganden av bygglovet.

– Det har varit en lång process med många olika inriktningar och önskemål. Det känns skönt att Mark- och miljööverdomstolen nu har lämnat sitt slutgiltiga besked och vi kan gå vidare och ta fram brf Amundö Äng, som jag tror kommer bli helt fantastisk med sin småskalighet och sitt enastående läge, säger Kristian Isberg, affärsområdeschef för nyproduktion på HSB Göteborg.

Det nya kvarteret kommer bestå av 46 bostadsrätter i olika storlekar, belägna i parhus och mindre flerfamiljshus. Säljstart är planerat till våren 2018.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.