Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Bygger nya Scandic Hotell i Luleå

Publicerad: 1 november 2019, 09:20

Bild: Scandic

Peab har fått i uppdrag av Pandox att bygga 112 nya hotellrum. Entreprenaden avser en nybyggnad vid Scandic Hotell i Luleå.


Ämnen i artikeln:

PandoxScandicFastighetsmarknaden i norra SverigePeab

Peab har fått i uppdrag av Pandox att bygga 112 nya hotellrum i Luleå. Entreprenaden avser en nybyggnad vid Scandic Hotell i Luleå, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Byggnaden omfattar totalt nio våningsplan där de 112 hotellrummen fördelas på sju våningar och en takvåning med teknikutrymmen för VVS samt källarvåning på de övriga ytorna. Uppdraget avser även en om- och tillbyggnad av konferensrum, matsal, storkök, gym och hotellrum i den befintliga hotellbyggnaden.

– Vi är stolta över att vi fått förtroendet att bygga det nya Scandic i Luleå. På Peab har vi stor erfarenhet av hotellprojekt och i Luleå har vi tidigare byggt hotell med hög kvalitet i genomförandet, säger Susanne Hallberg, regionchef på Peab i en kommentar.

Byggstart sker i november 2019 och uppdraget planeras vara färdigställt under maj 2021.

Kontraktssumman uppgår till 130 miljoner kronor och projektet orderanmäls i fjärde kvartalet 2019.

Ajda Dzambic

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.