Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Bygger åt Geely för 2 miljarder

Publicerad: 5 november 2018, 13:37

Bild: Tyréns.

BRA Bygg, där Veidekke sedan i mars äger över 90 procent, har tecknat avtal om att bygga Geely Innovation Centre på Lindholmen i Göteborg. Kontraktet är värt två miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeVeidekkeGeelyGöteborg

Kontraktet är ett totalentreprenadavtal, där bygget ska stå färdigt 2022.

– I mer än fem år har BRA Bygg och Geely samarbetat med planerna för Geely Innovation Center. Nu ser vi fram emot att bygga ett nytt, levande nav och kraftcenter för svensk innovation på Lindholmen i Göteborg, säger Anders Billström, vice vd och projektledare för Geely Innovation Center i BRA Bygg AB.

Innovationscentret byggs i det tidigare varvet på Lindholmen som ett öppet campus av multifunktionella byggnader med en total yta på mer än 100 000 kvadratmeter. Det nya innovationscentret kommer inkludera kontor, center för bildesign, showroom och hotell. När centret står klart kommer det att rymma 4 000 medarbetare.

BRA Bygg ingår i Billström Reimer Andersson (BRA) som har huvudkontor i Göteborg. Bolaget blev i mars 2018 dotterbolag till Veidekke, som då köpte 90,1 procent av aktierna i bolaget.

Geely är huvudägare till Volvo Personvagnar.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.