Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Bygger äldreboende i Vallentuna

Publicerad: 14 februari 2019, 06:19

Bild: Åke Sundvall

Åke Sundvall och Hemgården har tecknat avtal med omsorgsföretaget Humana om att uppföra ett äldreboende i Vallentuna.


Ämnen i artikeln:

Åke Sundvall ByggVallentuna

Åke Sundvall och Hemgården har, via ett gemensamt bolag, tecknat avtal med omsorgsföretaget Humana om att uppföra ett äldreboende i Vallentuna.

– Vi ser fram emot att starta upp ett helt nytt äldreboende centralt i Vallentuna och vi är särskilt glada att kunna etablera oss i en kommun som är lika mån om hög kvalitet i vården och omsorgen som vi på Humana är, säger Anders Broberg, affärsområdeschef Äldreomsorg på Humana.

Fastigheten kommer bestå av totalt 60 lägenheter, där varje bostad omfattar 31 kvadratmeter. Äldreboendet kommer ligga i Åby Ängar, utanför Vallentuna Centrum.

– Vi vill skapa boende för människor i olika skeenden i livet och det här är vårt första projekt där vi bygger ett äldreboende. Därför är det här projektet särskilt intressant och viktigt för oss och vi ser fram emot samarbetet med Humana, säger Martin Sundvall, vd på Åke Sundvall Byggnads AB.

Byggstart sker i april och inflyttning är beräknad till slutet av 2020.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.