Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Byggbranschen fortsatt stark

Publicerad: 10 februari 2015, 15:27

Stockholm

Byggindustrin förväntas öka antalet anställda kraftigt under innevarande kvartal skriver Stockholms Handelskammare i sin senaste rapport.


Ämnen i artikeln:

Stockholms Handelskammare

Enligt Stockholms Handelskammares senaste rapport, Stockholmsbarometern Q4 2014, stiger konjunkturindikatorn för Stockholms län ökar från 23 till 25.

– Byggbranschen fortsätter att utvecklas väl i Stockholms län. Det är väldigt positivt eftersom den är sysselsättningsintensiv och en viktig motor för hela ekonomin. En utmaning är dock att många byggföretag redan uppger att det är brist på arbetskraft, säger Alen Musaefendic, ekonomisk analytiker på Stockholms Handelskammare, i ett pressmeddelande.

Rapportens huvudpunkter:

- Byggindustrin har börjat nyanställa och växer för tredje kvartalet i rad. Konfidensindikatorn för kvartal fyra är 5 vilket är högre än genomsnittet sedan år 2000 som ligger på -6. I övriga riket fortsätter byggindustrin att växa. Tjänstesektorn (uppdragsverksamheten) växer kraftigt och betydligt snabbare än under kvartal tre, från konfidensindikator 27 till 35.
- Arbetsmarknaden i Stockholmsregionen växer för fjärde kvartalet i rad. De branscher som nyanställer mest är bygg, tjänstesektorn och sällanköpshandeln.
- Konjunkturindikatorn för Stockholms län ökar från 23 till 25, vilket är klart högre än genomsnittet sedan år 2000 på 12. Konjunkturindikatorn för hela landet ökar från 17 till 19

Redaktionen

Källa: Stockholms Handelskammare

Ämnen i artikeln:

Stockholms Handelskammare

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.