Torsdag16.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Brittisk Fond

Publicerad: 17 Januari 2008, 23:00

Nyckelord: fastighetsfonder, Londons fastighetsmarknad, kontorsfastigheter, köpcentrum Stor brittisk fastighetsfond i svårigheter Enligt den brittiska tidningen The Guardians nätupplaga befinner sig fastighetsfonden Scottish Equitable i problem…


Källa: The Guardian, www.guardian.co.uk

Stor brittisk fastighetsfond i svårigheter

Enligt den brittiska tidningen The Guardians nätupplaga befinner sig fastighetsfonden Scottish Equitable i problem.

Fonden, som är en av de största i Storbritannien med tillgångar på motsvarande 25 miljarder kronor( 2 miljarder pund), har meddelat att småsparare som vill sälja sina innehav inte kan få ut sina pengar på upp till ett år. Anledningen är sannolikt att fonden inte har tillräckligt med kontanta medel för att kunna tillgodose investerares önskemål om att ta ut sina pengar. Fondföretaget ingår i den holländska försäkringsbolagsgruppen Aegon.

Enligt Scottish Equitable har fondens ”buffertfond” sjunkit till motsvarande 1 procent av de totala tillgångarna jämfört med en normal nivå på mellan 10 och 15 procent.

Scottish Equitable har investerat i kontorsfastigheter i London och köpcentrum på olika orter i Storbritannien. Antalet småsparare som inte kommer att kunna få ut sina pengar uppgår till 129 000.

Enligt The Guardian finns bedömare som oroar sig för att även andra fastighetsfonder riskerar att drabbas av problem.

Daniel Bergstrand

© Fastighetsnytt Förlags AB

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.